NComputing – oптималното решение

Отлично и спестяващо решение за офиси, училища, интернет кафета, библиотеки, читалища и държавни учреждения.

Product-image_M-series_M300Възможността за закупуване на един компютър и неговото използване от няколко потребителя посредством виртуални десктопи, известни още като тънки клиенти, отдалечени терминали или киоски, отдавна е реализирана и се използва масово в редица сектори, като например образованието. Ползата е ясна  реализира се значителна икономия на средства от инвестиции в ИТ оборудване, опростява се администрирането на оборудването и се намалява консумацията на електроенергия. Всичко това води дотам, че ИТ ресурсите стават достъпни на много по-широк кръг от потребители. NComputing е компания, която е водеща в производството на виртуални десктоп решения и е внедрила повече от 2,5 млн. устройства в около 140 страни в цял свят.

Днешните компютри са толкова мощни, че обикновеният потребител използва само малка част от техните възможности. Именно този факт се използва от NComputing. Неизползваният капацитет се разпределя едновременно между няколко потребители. Според данни на компанията техните решения намаляват разходите за хардуер и софтуер с около 75 на сто, което позволява на организациите бързо и достъпно да осигурят компютърен достъп за своите служители или клиенти.

ncomputing2

На всяко работно място се осигуряват само монитор, клавиатура и мишка и те се свързват към малко и надеждно устройство, което осъществява връзката със споделения компютър. Процесът се управлява от специален софтуер за виртуализация, vSpace, който гарантира собствена сесия и мултимедийни функции за всеки потребител. На практика vSpace разделя компютърните ресурси на независими виртуални пространства, което създава на всеки потребител илюзията, че работи с отделен компютър.

Така множество потребители могат дистанционно да споделят едновременно една операционна система, била тя Windows или Linux (може да е инсталирана и на виртуална машина). Чрез конзолата за управление на vSpace можете да създавате, конфигурирате и управлявате споделените компютри и устройствата за достъп. Последните могат да се настройват централизирано през конзолата, като дори можете да заключвате техните USB портове.

Можете и да осигурите достъп на определени виртуални клиенти до USB портовете на споделения компютър. Хубаво е, че конзолата за администрация се използва лесно, без нужда от специализирано обучение. Тук сигурно ще се запитате колко виртуални клиенти могат да се включат към един компютър? Отговорът е, че vSpace позволява споделеният компютър да се използва от 30 потребители, които извършват типични офисни задачи, като текстообработка, въвеждане на данни в електронна таблица или подготвяне на презентации. Освен това потребителите ще могат да се възползват и от мултимедийните способности на сървъра.

NComputing е разработила специален протокол за тази цел (User eXtension Protocol, UXP) за поточно споделяне на видео, Flash и 3D изображения. Интересна и полезна възможност на софтуера е управлението на периферни устройства (което не е характерно за типичните тънки клиенти) като високоговорители, микрофони, USB носители на данни и принтери.

За повече информация, цени и конкретно решение, не се колебайте да с свържете с нас.